Paine pufoasa

de laylalala in Piine, 22 Dec 2010 | 10502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • ½ lingura sare
  • 100 gr unt topit
  • 2 galbenusuri
  • smantana, pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

  1. Pune drojdia si zaharul in lapte si lasa sa stea 10 minute.
  2. Intr-un vas amesteca faina cu sarea.Adauga amestecul cu drojdie, untul topit si galbenusurile. Amesteca pana la omogenizare apoi framanta timp de 5-10 minute.Pune aluatul intr-un vas, acopera cu un prosop si lasa sa stea 45 minute.
  3. Dupa 45 minute ia aluatul din bol, framanta-l putin apoi impatura-l in 4.Pune aluatul din nou in vas si lasa-l inca 45 minute.
  4. Dupa inca 45 minute incinge cuptorul la 180˚C. Pune aluatul intr-o tava de cozonac si mai lasa-l 30 minute. Inainte de a-l pune la copt cresteaza-l. Pune painea la copt 40 minute. Scoate paine apoi unge-o cu smantana. Mai pune painea la copt inca 20-25 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa